80 dkg csirkemelle
1 fokhagymagerezd
2 cm friss gyömbérgyökér
2 cilipaprika
9 ek., szójaszósz
1 ek. étkezési keményítő
1 ek. étolaj
3 közepes sárgarépa
1/2 kis fej kínai kel
1 szál póréhagyma /én 3 csomag újhagymát használtam/
250 gr kínai tojásos tészta
7 ek. étolaj
1,25 dl tyúkhúsleves
2 tojás
kicsi szójaszósz
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
A fokhagymát letisztítjuk, és apróra vágjuk.
A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük. A cilipaprikát hosszában félbevágjuk, magjait eltávolítjuk, megmossuk. A szójaszószt az étkezési keményítővel simára keverjük, a fokhagymát, gyömbért, chilit és olajat hozzáadjuk és a keverékben a húst kb. 15 percig marinírozzuk.
A sárgarépát letisztítjuk, megmossuk, a kínai kelt letisztítjuk, a fejet negyedekre vágjuk, torzsáját kivágjuk. A sárgarépát vékony, a kínai kelt vastagabb csíkokra vágjuk. A póréhagymát letisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk.
A tésztát az előírás szerint megfőzzük, és félretesszük.
Az olajat a wokban felforrósítjuk, ebben előszőr a húst, utána a zöldségeket egymás után adagonként lesütjük. A metéltet és beletesszük és rövid ideig együtt sütjük.
A tyúkhúslevessel felöntjük.
A tojásokat felverjük és belekeverjük, már nem főzzük. A wokot a tűzhelyről azonnal levesszük.
Nagyon-nagyon finom!!!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon ígéretesnek hangzik!
VálaszTörlés