Bár a blogoláshoz mostanában ritkán jutok hozzá, azért most is sütünk-főzünk - és eszünk - ám folyton. Néha olyan jó dolog fut ki a kezem alól, hogy az tényleg megörökítést követel. Erről a croissant-ról legyen elég annyi, hogy férjem, miután frissen evett belőle, viccből térdre borult és hosszas hajlongásba kezdett. Ezért már megéri, nem? :)
Férj kezdeményezte ezt a péksütit. Nem találtam olyan receptet, amilyent elképzeltünk - mindenképpen töltött croissant szerettünk volna, mert a férjem így szereti legjobban. A töltetlen sokszor túl száraz neki. Perfekt recept hiányában két Limara-ötletet raktam össze. A sajtkrémhez olyan zöldfűszereket használtam, ami a teraszon épp volt, a végeredményen talán a bazsalikom érződött leginkább.
Hozzávalók 12 közepes kiflihez:
- 35 dkg liszt
- szűk 1 dl joghurt
- 1 dl tej
- 1 kk só
- 2 ek. cukor
- 1 tojás
- fél zacskó élesztő
- 10 dkg hideg vaj
- a sajtkrémhez 15 dkg (piaci) krémsajt, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint zöldfűszerek, só-bors
Eszterkém,
VálaszTörléstök jó, hogy időnként életet lehelsz a blogba. Másrészt meg a végeredmény nagyon guszta! Éppen éhgyomorra voltam, mikor először megpillantottam, igazán feltalálhatnák már a neten keresztüli kóstolót :)