2008. december 18., csütörtök

Sacher torta



A szeptemberi őszköszöntő bulira készült:
7 tojás sárgáját 10 dkg vajjal habosra keverjük, hozzáadunk 15 dkg porcukrot, 15 dkg hámozott, darált mandulát, 15 dkg olvasztott keserű csokit, 2 evőkanál zsemlemorzsát, 2 evőkanál rumot és a 7 tojás felvert habját.
Vajjal kikent és kimorzsázott formában lassú tűznél sütjük. Ha kihűlt, savanykás lekvárraá megkenjük a tetejét. Ha rászáradt a lekvár (kb 24 óra), csokimázzal bevonjuk.
Máz: 10 dkg olvasztott keserű csoki és 5 dkg vaj összekeverve.
Balázs apai nagymamájának receptje - ő volt a "tortaspecialista".

2 megjegyzés:

  1. Jo otlet, megjobb a recepty. Csak kar, hogy nincs kep a kajarol, ezt javaslom potolni. Akit pedig olasz receptek erdekelnek ajanlom ezt a cimet: http://gergofoz.blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. Eszterkém,

    valóban nagyon király az oldal, igazi kis csajos lett, tök ügyes vagy! Azért remélem, a fiúk sem fogják visszafogni magukat a posztolás tekintetében, mert mi is lenne nélkülünk Andriska Orbánhegyi Rettenetesének autentikus receptje nélkül?

    Én egyelőre azt keresem, hogy lehet receptet megosztani a blogon, de ha megtalálom, rögtön folytatom a Kovács Márti-buli receptékájának bővítését!

    VálaszTörlés