2016. június 4., szombat

Epermisu

Epermisu - Epres tiramisu

Itt van a nyár, és Kovácsék jóvoltából idén sem maradtunk Singers buli nélkül. A sok finomsághoz mi egy epres tiramisuval járultunk hozzá, amit Benedekkel készítettünk el. Reklamáció (jogosan) egyedül a mennyiség miatt érkezett. Máskor igyekszünk még nagyobb adagot készíteni ;)!

Hozzávalók egy közepes adaghoz:

25 dkg mascarpone sajt
3 tojás
1 rúd vanília
1 citrom héja
2 dl tej
3 ek. cukor
30 dkg eper
1 doboz babapiskóta

Az epret megtisztítjuk, lecsumázzuk, és darabokra vágjuk. A cukor felével és a tejjel turmixot készítünk, ebbe áztatjuk majd a piskótákat. A tojások sárgáját a vanília kikapart magjával, a citromhéjjal és a cukor másik felével összekeverjük, majd hozzáadjuk a mascarpone krémet. Ehhez keverjük a felvert tojásfehérjét. A piskótákat (csakúgy, mint a normál tiramisuban) alulra tesszük, erre öntjük a krémet, rá a feldarabolt epret, majd megint piskóta jön és így tovább. A tetejére szórhatunk kakaóport vagy tehetünk eperdarabokat. Tegyük a hűtőbe néhány órára.

A recept eredetije a Nosalty webszakácskönyvből származik. A szerző a krémbe Limoncellot is kevert, a gyermeksereg miatt én ezt kihagytam.



                                                         A szakács alkotásával és a házigazdák

1 megjegyzés: