2010. január 23., szombat

Alagút a Fekete-erdőhöz


Georgina (Gyöngyi) ezzel a finom sütivel lepte meg tegnap főzőiskolája tanulóit. Nagy sikere volt!

Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
6 dkg vaj
6 dkg liszt
1 tk sütőpor
6 dkg cukor
2 ek kakaópor

Hozzávalók a töltelékhez:

meggybefőtt kb egy fél üveg
3-4 dl tejszínhab
1 csomag vaníliás cukor
fél cs vaníliás grízpuding (Dr Oetker), hozzá tej
1 cs habfixáló

Cukorszirup:

1.2 dl víz
2 ek cukor
rum vagy rumaroma

A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, ehhez adjuk a vajat, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport. Legvégül jöhet a tojáshab. Kivajazott őzgerincformába töltjük, majd 160° C-on 25-30 percet sütjük. Ezalatt elkészítjük a pudingot. Ha lehűlt a tészta, három részre vágjuk.Az első réteget meglocsoljuk a cukorsziruppal, megkenjük a krémmel, majd erre lecsöpögtetett meggyet teszünk. Mehet rá a következő lap, krém és így tovább. A maradék krémmel kívülről megkenjük, egy sor meggyel díszítjük, és megszórjuk csokireszelékkel.


Ili az alagúttal








Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése