2010. január 23., szombat
Alagút a Fekete-erdőhöz
Georgina (Gyöngyi) ezzel a finom sütivel lepte meg tegnap főzőiskolája tanulóit. Nagy sikere volt!
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
6 dkg vaj
6 dkg liszt
1 tk sütőpor
6 dkg cukor
2 ek kakaópor
Hozzávalók a töltelékhez:
meggybefőtt kb egy fél üveg
3-4 dl tejszínhab
1 csomag vaníliás cukor
fél cs vaníliás grízpuding (Dr Oetker), hozzá tej
1 cs habfixáló
Cukorszirup:
1.2 dl víz
2 ek cukor
rum vagy rumaroma
A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, ehhez adjuk a vajat, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport. Legvégül jöhet a tojáshab. Kivajazott őzgerincformába töltjük, majd 160° C-on 25-30 percet sütjük. Ezalatt elkészítjük a pudingot. Ha lehűlt a tészta, három részre vágjuk.Az első réteget meglocsoljuk a cukorsziruppal, megkenjük a krémmel, majd erre lecsöpögtetett meggyet teszünk. Mehet rá a következő lap, krém és így tovább. A maradék krémmel kívülről megkenjük, egy sor meggyel díszítjük, és megszórjuk csokireszelékkel.
Ili az alagúttal
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése