2009. október 31., szombat

Orosz töltött tojás


Kezdetben volt a kaviár, még Balázs szentpétervári útjáról. Aztán jött egy születésnap, és drága férjuram nekiállt receptet keresni a neten, hogy mit is lehetne ezzel kezdeni. A végeredmény nemcsak szép volt, hanem igen ízletes is. Az ünnepelt mindenesetre teljesen meg volt hatódva ettől a gasztronómiai teljesítménytől.

Hozzávalók 4 főre:

6 db tojás
1 ek (lehetőleg) dijoni mustár
füstölt lazac
vörös és fekete kaviár
rozmaring (lehetőleg friss)
olívaolaj

A tojásokat keményre főzzük, majd félbevágjuk. A rozmaringlevelet felaprítjuk. A füstölt lazacot felvágjuk darabkákra, a maradékot díszítésre felhasználhatjuk. A tojássárgáját kikaparjuk, összetörjük, majd összekeverjük a mustárral, a lazacdarabkákkal, a rozmaringgal és néhány csepp olivaolajjal. A masszát visszatöltjük a félbevágott tojásfehérjékbe, a töltelék tetejét félig fekete, félig vörös kaviárral bevonjuk.

A receptet lehet variálni, mi például nem jutottunk friss rozmaringhoz, és helyette citromfüvet használtunk - ami ízben nem nagyon hasonlít hozzá, de így is nagyon finom volt.

A háttérben a másik előételt csodálhatjátok meg, ez szintén Balázs alkotása. Pármai típusú sonkát kapribogyóval és olajos szárított paradicsommal töltött meg. Nem nagyon olcsó, de annál különlegesebb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése