Küldte: Brátán Gyöngyi /Georgina/
A FŐZŐISKOLÁBAN megint remekeltünk. A tanítványaimmal ismét sikerült nagyszerű menüt készítenünk.
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
1/2 póréhagyma karikára vágva
2-2 gerezd fokhagyma
10 dkg Gouda sajt
15 dkg füstölt sajt
2 ek. vaj, vagy margarin
4 ek. liszt
2 dl tejszín
1 ek. ételízesítő
só, bors, 1 tk. cukor
2 szelet rozsos kenyér
2 ek. olaj,
A hagymaféléket apróra vágjuk, a póréhagymát karikára. A kétféle sajtot megreszeljük.
Megfonnyasztjuk a vajban a hagymát,a fokhagymát. Megszórjuk liszttel, 1 percig forrósítjuk, majd hozzáadunk 1 liter vizet, a tejszínt, és az ételízesítőt, jól összekeverjük. Mérsékelt tűzön, félrebillentett fedő alatt 10-15 percig főzzük. Hozzáadjuk a kétféle sajtot, sóval, borssal, cukorral összeforraljuk.
A kenyérszeleteket meghámozzuk, és a kezünkkel borsónyi darabokra morzsoljuk.
Felhevítjük az olajat, beledobjuk a felszeletelt póréhagymát, 2 percig fonnyasztjuk, szűrőkanállal kiemeljük, majd rádobjuk a visszamaradt olajra a kenyér darabkákat, élénk tűzön folyamatosan kevergetve, addig pirítjuk, amíg színt kap, majd összeforgatjuk a póréval, és a levest ezzel a betéttel tálaljuk. Igen ízletes, könnyű, finom étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése