Küldte: Brátán Gyöngyi, készitette az én drága kicsi 18 éves lányom Mravik Fanni, anyák napjára, nekem és a nagyinak! Szerintem látványnak sem utolsó, az íze isteni, nem túl édes, nem túl krémes. Pont jó!
A tésztához:
10 dkg puha vaj
20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
4 tojás
20 dkg liszt
3 tk. sütőpor
A vaníliakrémhez:
1 cs. vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 dkg cukor
A mázhoz:
15 dkg porcukor
2 tk. citromlé
ételfesték
A díszítéshez:
20 dkg narancslekvár
15 dkg pirított lapra vágott mandula
3 ek. cukor
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat habosra verjük, majd apránként belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Azután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, és az egészet sima tésztává összedolgozzuk.
A tésztát egy alaposan kizsírozott szív alakú sütőformába töltjük és elsimítjuk. A sütő középső részében körülbelül 20-25 perc alatt megsütjük. Mielőtt elvágnánk, pihentetjük a tésztát.
A pudingport simára keverjük 6 evőkanálnyi tejjel. A maradék tejet felforrósítjuk, majd feloldjuk benne az elkevert pudingport és a cukrot. Állandóan kevergetve felforrraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztát kivesszük a formából.Éles késsel a süteményt kettévágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába, majd megkenjük a pudingkrémmel. Ráhelyezzük a másik lapot, és az egészet hagyjuk megdermedni a hűtőben.
A porcukrot simára keverjük a citromlével, majd megszínezzük a piros ételfestékkel. A mázzal megkenjük a torta tetejét. felforrósítjuk a narancslekvárt, majd belekeverjük a mandulát és a cukrot. A masszát langyosra hűtjük, végül kidíszítjük vele a torta oldalát. A torta tetejét marcipánból formázott rózsákkal díszítettük.
Marcipánrózsa saját kezüleg: 15 dkg marcipánt összekeverünk 15 dkg porcukorral., megszínezzük a piros ételfestékkel. Kinyújtjuk, és köröket szúrunk ki belőle. A körökből rózsákat formázunk az alábbi módon:
Még egy gyönyörű torta :-P
VálaszTörlésGratulálok az ügyes nagylányodhoz!
Hú, hát ez valami gyönyörű!!! Gratulálok!
VálaszTörlésGyönyörűséges
VálaszTörlés