2009. szeptember 21., hétfő

Bazsalikomos rakott tészta mozzarellával és sonkával

Egy nagyon gyors és nagyon finom variáció a sajtos-húsos tésztára. Sok a hozzávaló, de ennek ellenére munka alig van vele, és bombabiztos. By Stahl. Szeretettel küldöm Barbinak! :)

Hozzávalók:
a paradicsomos szószhoz
3 gerezd fokhagyma
40 dkg paradicsom vagy egy doboz hámozottparadicsom-konzerv
3 ek sűrített paradicsom
2 ek balzsamecet
1-1 ek szárított oregáno, bazsalikom és rozmaring (ehelyett persze mehet 2-2 ek összevágott friss is...)
ízlés szerint erős pista vagy kevés csípőspaprika

A sajtos szószhoz
50 dkg tejszínes krémsajt (boci, camping, bármi)
5 dl tejszín
szerecsendió
5 dkg parmezán

Egyéb hozzávalók
40 dkg szélesmetélt vagy nagykocka (vagy bármi más)
25 dkg mozzarella
15 dkg szárított, szeletelt sonka (elvileg "pármai" jellegű kellene, de szerintem feketeerdei sonkával is nagyon finom, ami kb. harmadába kerül. Ez alá nem érdemes menni...)
2-3 marék friss bazsalikom (ITT nem jó a szárított, könyörgöm, el ne rontsa vele senki az ételt!!!!)

A fokhagymát összezúzzunk, és a paradicsommal vagy hámozottparadicsom-konzervvel, sűrített paradival, balzsamecettel, szárított oregánóval, bazsalikommal és rozmaringgal, sóval és borssal, és ízlés szerint erős pistával összeturmixoljuk. Egy másik tálban összekeverjünk a tejszínes krémsajtot a tejszínnel, kevés szerecsendióval és a reszelt parmezánnal, sózzuk-borsozzuk.

A tésztát kifőzzük, és beleforgatjuk a sajtos keverékbe. A sajtos tészta felét egy tepsibe rakjuk, rápötyögtetjük a paradicsomos keveréket, majd a kockára vágott mozzarellával, és a darabokra tépett vagy felcsíkozott sonkával, rengeteg friss bazsalikommal megrakjuk. A végén a sajtos tészta másik felét is rápakoljuk, és közepesen forró (kb. 180 fokos) sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, amíg a teteje meg nem barnul.

Jó főzőcskézést :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése