2009. november 2., hétfő

Túrótorta




EszterII szülinapjára készült az alábbi torta, a kép pedig a Gerecsében született a Nagy Napon.
Csak azért lett életlen, mert Péter most nem a hiper-szuper fényképezőgépét használta, hanem sebtében vette elő nadrágzsebéből a mobilját. A lényeg azért szerintem átjön belőle. Igazán nem a reklám kedvéért, de a torta nagyon gyorsan elfogyott egészen az utolsó morzsáig. A recept Balázs családi szakácskönyvéből származik, a bejegyzés szerint ezeréves, érződik rajta, hogy kiállta az idők próbáját. Egyszerű, könnyű torta, garantáltan hálás darab. Aki nem hiszi, kérdezze meg a jelenlévőktől...

6 tojás sárgáját 12 dkg porcukorral, 12 dkg vajjal kikeverjük, majd 12 dkg paszírozott túrót, 12 dkg őrölt mandulát, 2 evőkanál zsemlemorzsát és 6 tojás felvert habját hozzáadjuk. Lassú tűznél sütjük jó sokáig ( én 170°C-on 1 óráig sütöttem). Porcukorral megszórjuk vagy csokimázzal is bevonhatjuk.




Táj(asztal)kép csata után...

1 megjegyzés:

  1. Valóban kiváló volt a torta, még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek!!! :)

    Sajnos a Gyiru által hozott isteni normand almabort nem örökítettük meg, így arról csak verbaliter tudunk ódákat zengeni. Nekem mindenesetre nagyon ízlett, igazi zamatos, édes - de nagyon ütős! - desszertbor volt!

    VálaszTörlés