2010. február 16., kedd

Túrórudi-golyók

Túrórudi-golyócskák, kizárólag túróból - keksz és minden egyéb töltelékanyag nélkül.

Nem egy különleges recept, és annyira egyszerű, hogy szinte nem is recept. Több helyen találkoztam már vele, és egyben az összes verzió hasonlított: kekszet tartalmazott. De ha igazán jó túrót kapunk (ez tapasztalataim szerint sajnos kizárólag a piaci, házi túrót jelenti - én még egyetlen készen gyártott márkát sem találtam, ami ezt akár csak meg is közelítené), akkor teljesen felesleges azt bármi mással elrontani. Akkor marad a 100% ízletes, dús, krémes túró, csokiba forgatva. Nagyon finom, nagyon gyors. Kiváló túró hiányában válasszunk más receptet. :(

Úgy készül, hogy 30 dkg nagyon jó minőségű túrót fél rúd vanília kikapart magjával, egy citrom héjával és ízlés szerint kevés levével, valamint ízlés szerinti mennyiségű (3-5 ek) cukorral alaposan összekeverjük. 2 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle (a kezünket néha megvizezzük közben), és csokidarába, csokiforgácsba, olvasztott csokiba vagy egyszerűen kakaóporba forgatjuk.

4 megjegyzés:

  1. Eszterkém, nagyon beindultál, szuper!!!
    Tetszenek a túrós golyóid. Mondd csak, próbáltad ricottából? Érdekes lenne. Mondjuk van otthon valamennyi, amiből ki lehetne próbálni.

    Pussz

    VálaszTörlés
  2. Eszterkém, örülök, hogy tetszenek. Mintha a Te kókuszos túrógolyóid ikertestvérei lennének, egy fehér, egy fekete alapon :)

    Nem próbáltam még ricottából, de majd számolj be az eredményről! Az a helyzet, hogy mivel csak krémes, zsíros túróból igazán finom, el tudom képzelni, hogy a ricotta túl száraz hozzá. De még nem próbáltam, lehet, hogy finom úgy is!

    Nagyon érdemes kipróbálni a piacon kapható túrót, a különbség tényleg hatalmas, én teljesen elképedtem, mikor erre rájöttem. Ha az ember túrótölteléket készít, szinte automatikusan rakja bele a tejfölt vagy tojást, hogy valami emberi állaga legyen. De ha jó a túró, akkor erre semmi szükség.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó! Látom többeknél beindult most a "Túró Rudi" gyártás... :) Próbáld ki ricottából is, szerintem nagyon finom! Sokkal krémesebb... :) Szép napot! :)

    VálaszTörlés
  4. Eszterkém,
    ma a bölcsis ballagásra csináltam ilyet piaci túróból. Hatalmas sikere volt, az egyik anyuka el is kérte a receptjét. Ez a 4. recept, amit az elmúlt hónapokban megvalósítok a blogról. Ne hagyjuk abba az írását! Remélem olvasod a bejegyzésemet :) Puszi

    VálaszTörlés