2010. április 19., hétfő

RIZSLEPÉNY FOKHAGYMÁS MÁRTÁSSAL



25 dkg rizs /2 tasak/
2 sárgarépa
1 kis tök vagy cukkini
2 ek. petrezselyem
1 tojás
2 ek. zsemlemorzsa
1 mk. őrölt kömény
4 ek. olaj
A rizst megfőzöm. A répát, a tököt nagylyukú reszelőn lereszeljük. A rizst összeforgatjuk a répával, tökkel, petrezselyemmel, tojással, zsemlemorzsával, köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük.
A masszából nedves kézzel lapos pogácsákat formázunk. Forró serpenyőben mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. Papírtörlőre szedjük.
Fokhagyma-mártás
3 gerezd fokhagyma
2 pohár joghurt
2 dl tejföl
2 dl majonéz
2 ek. citromlé
csipet só
2 ek. cukor
Ezeket összekeverjük, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk. Összeérleljük egy kicsit a hűtőbe.

2 megjegyzés:

  1. Hű ez finom lehet, el is mentem ;)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tanulságos a blogod!
    Én a helyedben biztosan versenyeztetném a www.blogverseny.info oldalon!
    Marco

    VálaszTörlés