2016. június 7., kedd

Buzsáki leves Kovács módra

Hozzávalók:

1/2 kg marhahús (felsál v. lábszár)
1-2 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 egész fej fokhagyma
1 nagy kovászos uborka
30 dkg krumpli (lehet több is)
só, bors, liszt, zsír, tejföl, tojás (1db/fő)

1 ek. zsírral+liszttel világos rántást készítünk, beletesszük a felkockázott húst és egy kicsit odakapatjuk, majd felöntjük vízzel, beletesszük a felkarikázott répát, uborkát, fokhagyma gerezdeket, és a hagymát egészben.
Sózzuk, borsozzuk. (óvatosan a sóval, mert a kovászos uborka is sós, kevesebb só is elég!)
Addig főzzük, amíg már majdnem kész a hús, ekkor belerakjuk a krumplit is kockázva.
Készre főzzük.

Tálalás: Minden tányérba teszünk egy keménytojást+ 1 kanál tejfölt. Erre szedjük rá a forró levest.

Nyári melegben nagyon jó!

Márti
                                                      Jani a (már majdnem üres) kondérral
Életkép Singers gyerekekkel

1 megjegyzés: