Lassan kezdem felfedezni, hogy mi mindent lehet sütőtökből csinálni azonkívül, hogy egyszerűen csak megsütöm. Azért ez a konstrukció magamtól nem jutott volna eszembe :) . Gergőnél vacsoráztunk pénteken próba után, a Silver spoon című (jó vastag) olasz szakácskönyvből nézte ki a receptet. Szerintem bombasztikus, a finom fűszerezés jól kiemeli a sütőtök ízét.
Hozzávalók:
1 kg sütőtök
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
2 tojás
4 zsályalevél
4 dkg vaj
reszelt parmezán
só
A sütőtököt meghámozzuk, feldaraboljuk és egy sütőpapírral leterített tepsire helyezzük. A sütőtököt 200° C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig puhára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően a tököt zsemlemorzsával, liszttel, tojással és sóval egyenletesen eldolgozzuk. Az így kapott masszából kb. 1.5-2 cm vastagságú rudat gyúrunk, késsel 3 cm-es darabokra szaggatjuk, majd egy villa hátoldalán végigtekerjük. A gnocchit forró vízben kb. 2 perc alatt kifőzzük. Ezalatt a vajat megolvasztjuk és benne a zsályaleveleket ropogósra sütjük. Az elkészült gnocchit a zsályás vajjal leöntjük, reszelt parmezánnal a tetején tálaljuk.
Nagyon különlegesnek néz ki. Feltétlenül kipróbálom. Egyébként isteni sütőtökkrémleves receptem van! Gyöngyi
VálaszTörlésKedves Gyöngyi! Köszönöm, továbbítom a dicséretet Gergőnek! A sütőtökkrémlevesre biztos vevők lennénk! ;)
VálaszTörlésEz ismét zseniálisan néz ki, hamarosan nálam is tesztelve lesz:)
VálaszTörlés