2010. február 6., szombat
Gyömbéres sárgarépasaláta
Ez a saláta ízvilágában roppantul emlékeztet Eszter II nevezetes "bozsoki" sárgarépás turmixára. A recept a Reader's Digest szakácskönyvéből származik. Egyszerű, gyors és egészséges. A szerző grillezett halakhoz ajánlja köretként, mi magában fogyasztottuk, és úgy is finom.
Hozzávalók:
15 dkg mazsola
1 db 5 cm-es gyömbérgyökér
1 citrom
1 narancs
2 dl tejföl vagy natúr joghurt
40 dkg sárgarépa
5 dkg apróra vágott dió
só
fél kávéskanál méz
Fél liter vizet felforralunk.A mazsolát egy kis tálba tesszük, leöntjük a forró vízzel és félretesszük. Az öntethez a gyömbért meghámozzuk, és egy kis tálba reszeljük. A citromot és a narancsot forró vízzel megmossuk, a gyümölcsök felének a héját lereszeljük, és a gyömbérhez adjuk. Hozzáadjuk a gyümölcsök másik felének kifacsart levét, a tejföllel vagy joghurttal jól összekeverjük és félretesszük. A sárgarépát megtisztítjuk, és a salátástálba reszeljük. A mazsoláról leöntjük a vizet, és a répához adjuk. Az öntetet elkeverjük a sárgarépa-mazsola keverékkel, majd megsózzuk és mézzel édesítjük. Végül az apróra vágott dióval elkeverjük és tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Eszterkém,
VálaszTörlésezek mind abszolút kedvenc alapanyagaim (meg a feta ugye :))))) ), szóval nagyon-nagyon köszi, hogy közzétetted és megosztottad velünk!!!
Húha, Neked aztán gyors a reakcióidőd! :)
VálaszTörlésHát, tudom, hogy ez Neked bejön. Nekünk is ;).
Nem utolsósorban alacsony kalóriatartalma miatt...