Nos, ami a Főzőiskolai ténykedésünket illeti, megalkottuk ezt a csodálatos ízletes zöldségfasírtot is, amiben Blanka ismét jeleskedett, és be kell vallanunk, hogy Eszter nagyon hiányzott az óráról.
1 csomag fagyasztott spenót 250 gr/püré felengedve/
1 sárgarépa finomra reszelve
1 vöröshagyma, kis kockákra vágva
4 db paradicsom húsa/héját forrázzuk, leszedjük/ kis kockákra vágva
4-5 szelet piros kalifornia paprika, kis kockákra vágva
300 gr konzerv kukorica
300 gr fagyasztott zöldborsó/felengedve/
2 tk. friss reszelt gyömbér
3 gerezd fokhagyma reszelve
2 tk. oreganó
1 tk. cukor
2-3 csipet só /mi egy teáskanállal raktunk bele/
1 bögre liszt
2 bögre tört zabpehely /a bögre 2 dl volt/
1 csipetnyi csili
1 tojás
olaj a sütéshez
A spenótot, répát, hagymát, stb. zöltségeket összekeverjük, hozzáadjuk a fűszereket, tojást, beleadagoljuk a lisztet, a zabpelyhet és csómómentesre keverjük /ha szükséges vízzel higítható/
Sütés előtt 15-20 percet állni hagyjuk.
Forró olajban kb. 2 ek-val formázzuk és 7-7 percig sütjük mindkét oldalát.
Finom, ropogós, ízletes!
Hú, ez nagyon jól hangzik. Vajon meg lehet sütni oalj helyett sütőben is, vagy az rontana az összhatáson?
VálaszTörlés