Tipikusan az az étel, ami sokkal finomabb, mint ahogy kinéz (ráadásul már hidegen fényképeztük, ami sajnos sokat rontott a küllemén). Jellegében hasonlít a hortobágyi húsos palacsintához, de ízében mégis más. Szuperfinom, rögtön bekerült a toplistába. By Stahl, bár az elkészítésen egy kicsit egyszerűsítettem. Ez van, Stahl-hét:)
Hozzávalók 4 adaghoz:
a töltelékhez:
25 dkg gomba
só és bors
40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
2 ek olaj
2 ek őrölt pirospaprika
2 ek gulyáskrém
30 dkg darált csirkehús
1 dl száraz vörösbor
3 dl tejföl
A juhtúrós tejfölhöz:
20 dkg juhtúró
4 dl tejföl vagy tejszín
Először is készítünk 12-16 palacsintát. A töltelékhez a szalonnát felkockázzuk és egy nagyobb teflonserpenyőben pörcösre pirítjuk az olajon. A zsírból kiöntünk annyit, hogy kb. 2 ek-nyi maradjon. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd a pirospaprikát, a gulyáskrémet, darált húst, a felkarikázott gombát és sózzuk-borsozzuk. Néhány perc további kevergetéses pirítás után jöhet hozzá a paradicsom és a bor. Jó negyedóráig lassú tűzön, fedő alatt összefőzzük.
Ha kész a töltelék, hozzáadjuk a 3 dl tejfölt is, majd a keverékkel megtöltjük a palacsintákat, és egy sütőtálba egymás mellé sorakoztatjuk őket. A juhtúrós tejfölhöz összekeverjük a juhtúrót és a tejfölt vagy tejszínt, és rákenjük a palacsintákra. A tálat betoljuk a közepesen forró (200 fokos) sütőbe és bő negyedóra alatt megsütjük, amíg a teteje kissé megbarnul.
Nagyon, nagyon finom.
Hozzávalók 4 adaghoz:
a töltelékhez:
25 dkg gomba
só és bors
40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
2 ek olaj
2 ek őrölt pirospaprika
2 ek gulyáskrém
30 dkg darált csirkehús
1 dl száraz vörösbor
3 dl tejföl
A juhtúrós tejfölhöz:
20 dkg juhtúró
4 dl tejföl vagy tejszín
Először is készítünk 12-16 palacsintát. A töltelékhez a szalonnát felkockázzuk és egy nagyobb teflonserpenyőben pörcösre pirítjuk az olajon. A zsírból kiöntünk annyit, hogy kb. 2 ek-nyi maradjon. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd a pirospaprikát, a gulyáskrémet, darált húst, a felkarikázott gombát és sózzuk-borsozzuk. Néhány perc további kevergetéses pirítás után jöhet hozzá a paradicsom és a bor. Jó negyedóráig lassú tűzön, fedő alatt összefőzzük.
Ha kész a töltelék, hozzáadjuk a 3 dl tejfölt is, majd a keverékkel megtöltjük a palacsintákat, és egy sütőtálba egymás mellé sorakoztatjuk őket. A juhtúrós tejfölhöz összekeverjük a juhtúrót és a tejfölt vagy tejszínt, és rákenjük a palacsintákra. A tálat betoljuk a közepesen forró (200 fokos) sütőbe és bő negyedóra alatt megsütjük, amíg a teteje kissé megbarnul.
Nagyon, nagyon finom.
Eszterkém gratulálok! Csuda finomnak néz ki! Valószínűleg működik közöttünk egy láthatatlan kötelék, mert én is hasonló dolgot csináltam, de még nem teszem fel, mert előbb hadd gyönyörködjünk a te alkotásodban. Szeretettel üdvözöllek benneteket. Gyöngyi
VálaszTörlés