2010. március 3., szerda

Tökmagos, sajtos, vajas pogácsa


1/2 kg liszt

3 dkg élesztő

25 dkg vaj vagy margarin/késsel apróra vagdossuk/

1 tk. só

2 tojás + 1 a kenéshez

20 dkg sajt

1 dl tej

2 ek. cukor

tejföl /amennyit felvesz/ gyúrható legyen/

Az élesztőt felfuttatjuk a szokásos módon. A liszthez hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd beletesszük a darabolt vajat, a reszelt sajtot, tojásokat, a maradék tejet, cukrot, és tejföllel lazítjuk. /nekem 1 evőkanál elég volt/.

Megmondom őszintén, én úgy gyorsítottam fel a folyamatot, hogy beleraktam a keverőgépembe és ott hagytam 1-es fokozaton keverni, így a vaj nem olvadt meg. Beleöntötttem a megkelt élesztőt is, és simára dagasztottam. A tálat kivettem a keverő alól, és ebben hagytam duplájára kelni.

2-3 cm vastagságúra nyújtottam ki, és formáztam. A tetejét tojással megkentem, majd megszórtam tökmaggal.

4 megjegyzés:

  1. Hmm, nagyon guszta! A tökmag elárasztotta a singersgastrot :)))

    VálaszTörlés
  2. Pont most készülök pogácsát sütni. Már viszem is a receptet, köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  3. Nos, meg is csináltam, holnap hozom a képeket! Még egyszer köszi!

    VálaszTörlés