1/2 kg liszt
3 dkg élesztő
25 dkg vaj vagy margarin/késsel apróra vagdossuk/
1 tk. só
2 tojás + 1 a kenéshez
20 dkg sajt
1 dl tej
2 ek. cukor
tejföl /amennyit felvesz/ gyúrható legyen/
Az élesztőt felfuttatjuk a szokásos módon. A liszthez hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd beletesszük a darabolt vajat, a reszelt sajtot, tojásokat, a maradék tejet, cukrot, és tejföllel lazítjuk. /nekem 1 evőkanál elég volt/.
Megmondom őszintén, én úgy gyorsítottam fel a folyamatot, hogy beleraktam a keverőgépembe és ott hagytam 1-es fokozaton keverni, így a vaj nem olvadt meg. Beleöntötttem a megkelt élesztőt is, és simára dagasztottam. A tálat kivettem a keverő alól, és ebben hagytam duplájára kelni.
2-3 cm vastagságúra nyújtottam ki, és formáztam. A tetejét tojással megkentem, majd megszórtam tökmaggal.
Hmm, nagyon guszta! A tökmag elárasztotta a singersgastrot :)))
VálaszTörlésPont most készülök pogácsát sütni. Már viszem is a receptet, köszönöm!!!
VálaszTörlésNos, meg is csináltam, holnap hozom a képeket! Még egyszer köszi!
VálaszTörlésNagy kedvencem! :)
VálaszTörlés