8 dl tej
10 evőkanál búzadara
2 zacskó vaníliás cukor,
ebből egy kemény tejbegrízt főzünk, majd lehűtjük
1 kg túró
3 tojás
1 vaníliás cukor
3-4 evőkanál cukor, ezeket összekeverjük, majd a kihűlt tejbegrízt is hozzáadjuk.
Száraz teflon serpenyőben 5 ek. zsemlemorzsát pirítunk, és a gombóckákat ebbe hengergetjük bele, majd egy kivajazott jénaiba beletesszük.
A sütőbe csak addig tesszük, amíg egy kis kérget kap, de belül még laza marad.
Langyos vaníliás tejföllel meglocsoljuk, és porcukorral is megszórjuk.
A főzőiskolában sikere volt!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon gusztusos, szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésEz de jó ötlet, nem kell rettegni, hogy szétesik a gombóc!!! Köszönöm szépen!
VálaszTörlés