2010. március 12., péntek

Túrógombóc másképpen

8 dl tej
10 evőkanál búzadara
2 zacskó vaníliás cukor,
ebből egy kemény tejbegrízt főzünk, majd lehűtjük
1 kg túró
3 tojás
1 vaníliás cukor
3-4 evőkanál cukor, ezeket összekeverjük, majd a kihűlt tejbegrízt is hozzáadjuk.
Száraz teflon serpenyőben 5 ek. zsemlemorzsát pirítunk, és a gombóckákat ebbe hengergetjük bele, majd egy kivajazott jénaiba beletesszük.
A sütőbe csak addig tesszük, amíg egy kis kérget kap, de belül még laza marad.
Langyos vaníliás tejföllel meglocsoljuk, és porcukorral is megszórjuk.
A főzőiskolában sikere volt!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos, szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés
  2. Ez de jó ötlet, nem kell rettegni, hogy szétesik a gombóc!!! Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés