2009. március 6., péntek

Joghurtdesszert


Isteni és pofonegyszerű alapdesszert, ezerféleképp variálható. Az eredetijét Mautner Zsófinál (népszerű nevén chili és vaníliánál :)) olvastam, az alábbi oldalon, a legeredetibbje pedig egy hagyományos indiai desszert, ahol afféle "ahány ház, annyi recept"-módon készítik. A fenti egy mangós variáció, a kis fekete izék körülötte kardamommagok.
Hozzávalók:
4 dl görög joghurt
1 mangó
3-4 ek méz
fél kiskanál kardamom
Elkészítése annyi, hogy a kardamomot mozsárban összetörjük, összekeverjük a joghurttal és a mézzel, és belekockázzuk a mangót. Itt a vége, lehet enni. Szerintem isteni, kifinomult, ínyenc.
Egyéb variáció: aki nem szereti az indiai konyhát, lehet, hogy a kardamom íze miatt - ami egyébként elég enyhe, de azért érződik - nem annyira fogja csípni. Nekik ajánlom, hogy próbálják ki a "magyaros-túrókrémes" verziót, úgy, hogy a mézzel ízesített joghurtba megpuhított mazsolát raknak, és kevés reszelt citromhéjjal, pár csepp citromlével és esetleg vaníliával ízesítik. Tisztára olyan, mint a boltban kapható dobozos vaníliás-mazsolás túrókrém, csak néhány fokozattal istenibb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése