2009. június 1., hétfő
gyümölcsfagylalt
Nyári, gyorsan elkészíthető édesség, ami valóban gyümölcsöt tartalmaz és adalékanyagot még csak hírből sem hallott. (saját termesztésű gyümölccsel az igazi) Elkészíthető, eperből, málnából, ribizliből, szederből, mindezt vegyesen és még biztosan van néhány lehetőség, de a kertünkben ezek a gyümölcsök teremnek.
Hozzávalók: 50 dkg gyümölcs
40 dl tejszín
5 evőkanál porcukor
1 db citrom leve (ribizli esetén nem szükséges)
A porcukrot a citromlével összekeverjük majd a gyümölcsöt összeturmixoljuk, és végül a porcukros citromlevet a gyümölccsel összekeverjük. A tejszínt habbá verjük és fakanállal a gyümölcshöz keverjük. Műanyag fagyálló tálban a mélyhűtőbe tesszük és félóránként átkeverjük.
A cukor és a tejszín aránya ízlés szerint változtatható.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése