2009. december 11., péntek

Harcsaszelet zeller-krumpli-pürével

Fogyózunk... úgyhogy jöjjön most egy olyan egészséges és fogyókúrabarát fogás, ami ennek ellenére elég kiadós ahhoz, hogy vasárnapi ebéd legyen belőle. Annyira, hogy Péter rögtön a "top tíz" közé követelte.

A harcsa nem túl olcsó, az kétségtelen. Viszont nagyon jóízű hal, és amúgy sem árt, ha a ponty és a pisztráng mellett valami mást is megismer az ember. Szóval próbálkozzatok vele bátran, nem lehet vele melléfogni. És a zeller-krumpli köret úgyis elég olcsó ahhoz, hogy visszabillentse az ebéd pénzügyi mérlegét :)

Hozzávalók (2 személyre):
60 dkg harcsafilé
6-8 dkg vaj
30 dkg krumpli
30 dkg zellergumó
1-2 dl tej
só, bors, szerecsendió, sülthúsfűszer
zellerzöld

Elkészítés:
A krumplit és a zellert meghámozzuk, kockára daraboljuk és kevés vízben megfőzzük. Közben a sütőt előmelegítjük közepes hőfokra (180-190 fok). A harcsafilét mindkét oldalán enyhén sózzuk-borsozzuk, és bedörzsöljük a sülthúsfűszerrel is. Egy kisebb tepsibe belekockázunk 2 dkg vajat, a vajkockákra rárakjuk a halacskát, és 1 dkg vajat rárakunk a tetejére is. A tepsit beborítjuk alufóliával, és betoljuk a sütőbe. Kb. 20 perc alatt megsütjük, úgy, hogy az utolsó 5-7 percben levesszük a tepsiről a fóliát, így a filé szépen megpirul.

Közben a megfőtt krumplit és zellert leszűrjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, nagyon kevés friss szerecsendiót reszelünk hozzá, és 3-4 dkg vajjal összepasszírozzuk. Fokozatosan hozzáöntünk legalább 1 dl tejet, illetve annyit, amennyivel viszonylag lágy pürét kapunk. Vagy amennyit ízlésünk diktál:). Apróra vágott zellerzölddel fűszerezzük. Amire idáig jutottunk, valószínűleg a harcsa is megsüldögélt, így lehet is enni.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Eszter!

    Szeretnélek meghívni egy szavazásra, de nem akarom kommentben belinkelni (az kicsit spam-es lenne). Ha írsz egy emailt a címemre, akkor megírom a részleteket. Köszönöm!

    Nelli

    VálaszTörlés