2009. december 27., vasárnap

Skót krémes


Nevéből adódóan ez a süti nem igényel sok és drága hozzávalót.
Tehát, végy: -30 dkg lisztet
-6 dkg zsírt vagy olajat
-8 dkg cukrot
-1 tojás sárgáját
-1 dkg szalalkálit
Kevés tejjel a hozzávalókat összegyúrjuk és két vékony lapot sütünk a tepsiben.
A krémhez további anyagokra van szükség:
-3 dl tej
-1 cs vaníliás cukor
-6 dkg liszt
-15 dkg vaj vagy margarin
-20 dkg cukor
-1 db tojás sárgája
Gőzön sűrű pépet főzünk, majd a vajat vagy margarint, a cukrot, és a tojás sárgáját habosra keverjük és a kihűlt tejkrémmel összekeverjük.
A krémet az egyik lapra kenjük, a másikat ráborítjuk és kb. 24 órára hűvös helyre tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése