2010. április 5., hétfő

HÚSVÉTI TÖLTÖTT PATKÓ





Gyakorlatilag maradékokból készült, a tészta a kalács-tésztából maradt, főtt tojás, füstölt sonka, torma, hagyma gyakorlatilag mind-mind a húsvéti étkek.

Tehát, 1 tömlős krémsajt, 4 főtt tojás, 25 dkg füstölt sonka, vagy tarja, egy darab póréhagyma, kicsi snidling hagyma, 3 evőkanál majonézes torma.

A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a krémsajttal, rátesszük a csíkokra vágott sonkát, a karikára szeletelt tojást, majd a csíkokra vágott póréhagymát /szerintem karikára vágva jobb lett volna, mert így szálas maradt/, a 3 evőkanál tormát elsimítottam rajta, majd megszórtam snidling hagymával. Jó szorosan feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük, megszurkáljuk villával, majd egy kivajazott, lisztezett tepsibe hajlítjuk. 20 perc pihenés után sütjük 190 fokon 50 perc.
Készítette: M.Brátán Gyöngyi a http://www.fozoiskolamind.hupont.hu és a http://www.fozzkeveremkavarom.network.hu honlapok üzemeltetője.


2 megjegyzés:

  1. Ez mennyei, ki fogom próbálni

    VálaszTörlés
  2. Szia Gyöngyi! Ez nagyon guszta... és a fényképeid is gyönyörűek! Gratulálok hozzájuk!

    VálaszTörlés