2010. május 8., szombat

NÉGYSAJTOS ZÖLDSÉGTÁL


Készítette: Brátán Gyöngyi /Georgina
50 dkg brokkoli
2 ág bazsalikom
15-15 dkg sárga, és piros koktélparadicsom
25 dkg laska gomba /én sima gombát használtam/
2 kis padlizsán
8 ek. olivaolaj
5 ág friss majoranna
5-5 dkg /vagy 10-10 dkg/ mozzarella, parmezán és vajsajt/ én márványsajtot használtam/ a barátnőm pedig füstölt karaván sajtot!
Só, bors

A brokkoli rózsákat néhány percig előfőzzük,majd lecsöpögtetjük.
A bazsalikomot csíkokra vágjuk, a gombát feldaraboljuk, a padlizsánt felszeleteljük.
A padlizsánszeleteket forró olajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban öntjük a maradék olajat, majd hirtelen megsütjük benne a paradicsomot hozzáadjuk a majorannát összevágva, sózuk,borsozzuk, kivesszük, majd rádobjuk a gombát is, és hiretelen átpirítjuk.
A zöldségeket összekeverjük a bazsalikommal, majd egy tűzállótálba tesszük. A tetejére úgy tesszük rá a sajtokat, hogy ne keveredjenek. Egy csík mozzarella, egy csík parmezán, egy csík márvány, vagy füstölt sajt. A mozzarellát karikázzuk, a többit nagylyukú reszelőn lereszeljük.
200 fokon 15 percig sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Gyöngyi! Finomabbnál finomabb ételeket mutatsz nekünk, nagyon köszönjük! Ráadásul egyik recept se tűnik túl rafináltnak, ami különösen vonzóvá teszi őket :)Holnap tervezem elkészíteni a joghurtos-gyümölcsös desszertet, majd beszámolok az eredményről!

    VálaszTörlés