2010. június 12., szombat

EPRES PANNACOTTA, háromféle díszítéssel







Készítette: Brátán Gyöngyi /georgina/ a BORS gasztro-magazin alapján
4 levél zselatin
2,5 dl tejszín
2,5 dl tej
1 vaníliarúd
3 evőkanál cukor
20 dkg eper
A zselatint meglágyítjuk az előírt módon egy kis vízben.
A tejszínt és a tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a vaníliarúd tartalmát, belekeverjük a cukrot, és felforraljuk, majd kis lángon főzzük 10 percig.
A zselatinlapot folyamatos kevergetés mellett adjuk a tejszínes keverékhez. Ha feloldódott, tegyük bele a darabokra vágott epret, és vegyük le a tűzről.
Öblítsünk ki hideg vízzel kisebb tálkákat, és öntsünk mindegyikbe tejszínes pudingot. Rakjuk a hűtőszekrénybe legalább hat órára.
Tálaláskor öntsük ki a pudingot egy kis tányérra, és díszítsük tetszés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése