2010. június 9., szerda

MÉTERES SÜTEMÉNY

Készítette: Mravik Gusztávné /Kati néni/ kedves anyósom!

Tészta:
6 tojássárgáját 35 dkg porcukorral kikeverünk, 1 1/2 dl melegvizet, 1-1 dl olajat lasssal hozzáadunk. Ha már kikevertük 35 dkg lisztet 1/2 sütőport és a tojások keményre vert habját is hozzáadjuk.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik felébe 2 kanál kakaót, és egy kanál olajat keverünk. Két őzgerinc formába öntjük, és megsütjük. Egy barna és egy sárga tésztát kapunk.

Krém:
15 dkg porcukor, 4 kanál rum, 20 dkg vaj. Jól kikeverjük, 1 db puncs por 2 1/2 dl tejben, 1 kanál cukorral megfőzve, ha kihűlt a krém a vajjal jól kikeverjük.
Az őzgerincet bordánként felszeleteljük. A krémet rákenve váltakozva /egy barna, egy sárga/ egymás mellé tesszük. Csokoládémázzal bevonjuk. Ferdén szeleteljük!

3 megjegyzés:

  1. Kitűnő e méteres kalács.Köszönöm,hogy megismerhettem,e finom és mutatós sütit.Papné Margó

    VálaszTörlés
  2. Hű, ez nálunk is nagyon menő!
    És az én receptem is anyósomtól van :)

    VálaszTörlés