2010. június 3., csütörtök

GNOCCHI 4 -féle SAJTTAL / Gnocchi Quattro formaggi/







Készítette: Kislányom Mravik Fanni
80 dkg főtt burgonyát áttörünk, 2 dl oliva olajjal, 2 nagy csipet sóval /1 teáskanál/ összekeverünk.
Félrerakjuk hűlni.
Hozzáadunk egy egész tojást, és 5 tojás sárgáját, és kb. 1 kd durumlisztet. /nekem maradt kb. 20 dkg/. A tésztából rudakat sodrunk a fenti módon, 1,5 cm-es darabokat szaggatunk /vágunk/ a fenti módon, és lobogó vízben kifőzzük.
Serpenyőben 2 dl tejszínt melegítünk, hozzáadunk 1 dl fehérbort, 3 evőkanál reszelt pizza mozzarellát, 3 dkg parmezánt, 3 teáskanál gorgonzolát, 3 evőkanál mascarponét, 1 nagy csipet vágot petrezselymet.
Sóval, borssal ízesítjük, és a kifőtt gnocchival összeforgatjuk.
A főzési idő kb. amikor feljön a tetejére, még 10 perc.
Ez 4-5 adag!

1 megjegyzés: