2010. május 25., kedd

FRANCIA GESZTENYÉS SZELET /fagyasztott rózsaszirmokkal/




Piskóta alaptészta:
6 tojás/külön választva/
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 sütőpor
1 evőkanál kakaópor
Sárgáját a cukorral habosra keverem, a lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverem. Beleöntöm a tojásos masszát, és sütőpapirral bélelt téglalap alakú tepsibe öntöm. 180 fokon 20-25 percig sütöm. Ha kihűlt, előszőr hosszában ketté vágom, majd vízszintesen is elvágom külön-külön. Igy fogjuk egymásra rétegezni.
Az alsó lapot megkenem sárgabaracklekvárral, maj erre rakom a tölteléket, majd a piskótalapot, lekvárt, töltelét, stb.
Töltelék:
50 dkg gesztenyemassza
1/2 dl rum
3 tojássárgája
10 dkg cukor
2,5 dl tejszín
A maradék krémmel a külsejét is bekenjük.
Előző nap a kertben szedtem rózsaszirmokat, megszórtam egy kis porcukorral, és betettem a fagyasztóba. Ezzel díszítettem a süti tetejét /hamar felolvad, de szép és ehető is/

1 megjegyzés: