2010. május 3., hétfő

SZIVECSKE TORTA ANYÁK NAPJÁRA
























Küldte: Brátán Gyöngyi, készitette az én drága kicsi 18 éves lányom Mravik Fanni, anyák napjára, nekem és a nagyinak! Szerintem látványnak sem utolsó, az íze isteni, nem túl édes, nem túl krémes. Pont jó!

A tésztához:

10 dkg puha vaj

20 dkg cukor

1 cs. vaníliás cukor

4 tojás

20 dkg liszt

3 tk. sütőpor


A vaníliakrémhez:

1 cs. vaníliás pudingpor

4 dl tej

4 dkg cukor


A mázhoz:

15 dkg porcukor

2 tk. citromlé

ételfesték


A díszítéshez:

20 dkg narancslekvár

15 dkg pirított lapra vágott mandula

3 ek. cukor


A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat habosra verjük, majd apránként belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Azután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, és az egészet sima tésztává összedolgozzuk.


A tésztát egy alaposan kizsírozott szív alakú sütőformába töltjük és elsimítjuk. A sütő középső részében körülbelül 20-25 perc alatt megsütjük. Mielőtt elvágnánk, pihentetjük a tésztát.


A pudingport simára keverjük 6 evőkanálnyi tejjel. A maradék tejet felforrósítjuk, majd feloldjuk benne az elkevert pudingport és a cukrot. Állandóan kevergetve felforrraljuk, majd hagyjuk kihűlni.


A tésztát kivesszük a formából.Éles késsel a süteményt kettévágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába, majd megkenjük a pudingkrémmel. Ráhelyezzük a másik lapot, és az egészet hagyjuk megdermedni a hűtőben.


A porcukrot simára keverjük a citromlével, majd megszínezzük a piros ételfestékkel. A mázzal megkenjük a torta tetejét. felforrósítjuk a narancslekvárt, majd belekeverjük a mandulát és a cukrot. A masszát langyosra hűtjük, végül kidíszítjük vele a torta oldalát. A torta tetejét marcipánból formázott rózsákkal díszítettük.


Marcipánrózsa saját kezüleg: 15 dkg marcipánt összekeverünk 15 dkg porcukorral., megszínezzük a piros ételfestékkel. Kinyújtjuk, és köröket szúrunk ki belőle. A körökből rózsákat formázunk az alábbi módon:

3 megjegyzés: