2010. május 25., kedd

TOSZKÁN PARADICSOM LEVES /ahogy Én csinálom/


1 nagy dobozos paradicsom ivólé /1 literes/ 2 kicsi dobozos sűrített paradicsom sűrítmény,
2 dl főzőtejszín
fűszerek: bazsalikom, oreganó, kakukkfű
2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma
2 ek. olivaolaj
3 szelet fehér kenyér
méz vagy cukor, só, bors
Olivaolajra dobom a hagymákat /apróra vágva/ üvegesre dinsztelem, ráöntöm a vízzel felhigított paradicsompüréket, fűszerezem /bazsalikom, oreganó, kakukkfű/ só, bors.
kb. 1-1,5 liter vizet adok hozzá, és főzzü kb. 10 percig, és bele a kenyér, majd a tejszín /méz vagy cukor/ és még 2 percig főzzük. Reszelt karaván füstölt sajtót szórtam rá.
Olivás, fokhagymával bekent francia pirítóst adtam hozzá.

1 megjegyzés: