2010. június 17., csütörtök

"HAMISKÁS" STÍRÍAI METÉLT




Készítette: Brátán Gyöngyi /Georgina/
Egy kis csalással igen finom sült tésztát készíthetünk, ami hasonlít az igazi stíríai metélthez.
25 dkg széles metélt, amit az előírás szerint megfőzünk, és hideg vízzel leöblítünk, hogy ne ragadjon össze.
3 tojás kettéválasztunk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgákat 6 dkg porcukorral, 2 dl tejföllel, 2 dl natur krémtúróval, és 1 citrom reszelt héjával összekeverünk.
Ebbelazán belekeverjük a tojáshabot, majd a tésztát belekeverjük a masszába.
A tetejét megszórjuk 1 zacskó vaníliás cukorral.
Aki szereti tegyen hozzá mazsolát, nálunk ez tiltott gyümölcs!
Kivajazott jénaiba öntsük bele, 30 percig süssük 180 fokon, majd kockákra vágva tálaljuk, lehet hozzá adni gyümölcskocsonyát, csokoládé öntetet is.

1 megjegyzés: