2010. június 4., péntek

MANDULA TORTA VANÍLIÁS-KÓKUSZOS GALUSKÁVAL


Készítette: Brátán Gyöngyi
A mai Főzőiskolában az alábbi ételeket készítettük, sajnos Eszter nélkül!
7 ek. kristálycukor
7 ek. liszt, 1/1 csomag sütőporral elkeverve
1 csipet só
1 tasak vaníliás cukor
6 db tojás
2 ek. méz
3 ek. darált mandula
porcukor a szóráshoz
A vaníliás-kókusz galuskához
1/2 csomag vaníliás pudingpor /mindegy milyen /főzős vagy nélküli/tej,
15 dkg kókusz reszelék
1 kis dobozos kókusztej, vagy helyette tejszínnel lehet higítani, szükség szerint
A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat verjük habosra a kétféle cukorral, majd kevergetve adagoljuk hozzá a lisztet és a sót.
A fehérjékből vert habot is forgassuk bele, és öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt formába.
Szórjunk rá mézzel elkevert darált mandulát, tegyük a süteményt 180 fokos előmelegített sütőbe, és süssük 45 percig. Felszeleteljük, és porcukorral megszórjuk, majd kis vaníliás-kókusz galuskákat szaggatunk hozzá.

1 megjegyzés: