2009. december 30., szerda

Narancsos-mozzarellás saláta




Régóta szerettem volna feltenni ezt a receptet, mely Réka közvetítésével került be a klubba, de előbb kép nem volt róla, aztán időm nem volt ezzel foglalkozni, de ami késik, nem múlik...

A recept szerintem zseniális, ilyen ízkombinációval eddig nem találkoztam, ráadásul könnyen, gyorsan és olcsón kivitelezhető. A saláta gyors fogyásából pedig úgy tűnt, nemcsak nekem ízlik. A recept a szakácsnő saját szavaival pedig a következő.

Nagyon bonyi: egymásra rétegzel narancs, mozzarella és hajszálvékony lilahagyma szeleteket. Közé olívaolaj, só, bors. Csókolom.

Balázs karácsonyra szakácskönyvet kapott Dolce Vita címmel - a könyv gyönyörű, még nem próbáltunk ki belőle semmit, de ez nem maradhat így sokáig :) . A szerző mellesleg hasonló nevű blogjával vált ismertté (hát igen, előttünk is nyitva állnak még a nagy lehetőségek;). Ebben találtam egy ehhez nagyon hasonló szicíliai receptet:

insalata d'arancia. Ebbe mozzarella helyett olajbogyót tesznek . Az olajbogyót a szerző szerint helyettesíthetjük felkarikázott szárzellerrel vagy édesköménnyel. Lehet próbálkozni...

A képek az idei mikulásbulin készültek.






1 megjegyzés:

  1. A salátához már volt szerencsénk Mártiék másfél-két évvel ezelőtti buliján, valóban nagyon finom és különleges! Köszönjük a közzétételét!!!

    VálaszTörlés