2010. március 14., vasárnap

Gombával és hússal töltött palacsinta, juhtúrós tejföllel sütve

Tipikusan az az étel, ami sokkal finomabb, mint ahogy kinéz (ráadásul már hidegen fényképeztük, ami sajnos sokat rontott a küllemén). Jellegében hasonlít a hortobágyi húsos palacsintához, de ízében mégis más. Szuperfinom, rögtön bekerült a toplistába. By Stahl, bár az elkészítésen egy kicsit egyszerűsítettem. Ez van, Stahl-hét:)

Hozzávalók 4 adaghoz:
a töltelékhez:
25 dkg gomba
só és bors
40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
2 ek olaj
2 ek őrölt pirospaprika
2 ek gulyáskrém
30 dkg darált csirkehús
1 dl száraz vörösbor
3 dl tejföl

A juhtúrós tejfölhöz:
20 dkg juhtúró
4 dl tejföl vagy tejszín

Először is készítünk 12-16 palacsintát. A töltelékhez a szalonnát felkockázzuk és egy nagyobb teflonserpenyőben pörcösre pirítjuk az olajon. A zsírból kiöntünk annyit, hogy kb. 2 ek-nyi maradjon. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd a pirospaprikát, a gulyáskrémet, darált húst, a felkarikázott gombát és sózzuk-borsozzuk. Néhány perc további kevergetéses pirítás után jöhet hozzá a paradicsom és a bor. Jó negyedóráig lassú tűzön, fedő alatt összefőzzük.

Ha kész a töltelék, hozzáadjuk a 3 dl tejfölt is, majd a keverékkel megtöltjük a palacsintákat, és egy sütőtálba egymás mellé sorakoztatjuk őket. A juhtúrós tejfölhöz összekeverjük a juhtúrót és a tejfölt vagy tejszínt, és rákenjük a palacsintákra. A tálat betoljuk a közepesen forró (200 fokos) sütőbe és bő negyedóra alatt megsütjük, amíg a teteje kissé megbarnul.

Nagyon, nagyon finom.

1 megjegyzés:

  1. Eszterkém gratulálok! Csuda finomnak néz ki! Valószínűleg működik közöttünk egy láthatatlan kötelék, mert én is hasonló dolgot csináltam, de még nem teszem fel, mert előbb hadd gyönyörködjünk a te alkotásodban. Szeretettel üdvözöllek benneteket. Gyöngyi

    VálaszTörlés