2010. március 20., szombat

Sajtszószban sült sonkás palacsinta


Ez egy hasonló palacsinta, mint amit a múltkor Eszter II. készített. Remélem ez is ízleni fog!
3 tojás
4,5 dl tej
18 dkg liszt
2 apró vöröshagyma
25 dkg sajt
8 dkg vaj+ a sütőtál kikenéséhez
8 szelet főtt sonka
2,5 dl zöldségleves/kockából is lehet/
só, bors, szerecsendió
A palacsintatésztához a tojást elkeverjük 2 dl tejjel és 1 3/4 dl vízzel. Apránként beledolgozunk 15 dkg lisztet, majd 30 percig pihentetjük. Közben a hagymát apróra kockázzuk, a sajtot durvára reszeljük.
A palacsintasütőben felhevítünk kevés vajat, ráöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát, és mindkét oldalát megsütjük. Ezután mindegyikre 1-1 szelet főtt sonkát teszünk, és megszórjuk reszelt sajttal/a felével/, szorosan feltekerjük, és a vajjal kikent tűzálló tálba fektetjük.
A maradék vajon üvegesre pároljuk a hagyma felét. Megszórjuk 3 dkg liszttel, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a levessel és 2,5 dl tejjel. Állandóan kevergetve felforraljuk és alacsony hőfokon kb. 5 percig főzzük. Hozzáadunk 5 dkg sajtot, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A palacsintákat meghintjük a maradék reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30 percig sütjük.

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehet. Kedvenc virágom a Frézia

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztán néz ki a palacsintád, mindenképpen ki fogom próbálni! Kedves a kép, amit rólam tettél fel, köszönöm. Mondtad múltkor, hogy remek sütőtökleves recepted van Neked is, kíváncsi lennék rá!Szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki ez a változat is! :)

    VálaszTörlés