2009. február 8., vasárnap

Joghurtos-szezámmagos kenyér


Hozzávalók (700 grammos kenyérhez)

400 gramm kenyérliszt
8 gramm friss élesztő
30 gramm (!) víz
130 gramm joghurt
130 gramm tej
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
40 gramm szezámmag


Elkészítés
  • A hozzávalókat a kenyérsütő-gép kézikönyve szerinti sorrendben (általában először a folyadék, az ízesítők, majd a liszt) belerakjuk a gépbe
  • Kiválasztjuk az alapprogramot és közepes sütési fokozatot
  • Amikor a gép jelzi, hozzáadjuk a szezámmagot

7 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Fenn vagyunk a magyar gasztrolapok gyűjtőoldalán! Ha nem hiszed, járj utána!

    VálaszTörlés
  2. Gergő Pékmester :)

    Első kérdésem, hogy jól látom, hogy a Te kenyérképed nagyobb, mint a normálisan felrakható méret? Ha igen, hogy csinálod...? Olyan szívesen raknék fel nagyobb méretű képeket (főleg, mióta szuper gépünk van:) )

    Második kérdésem, vagy inkább kérésem, hogy ha tudsz király, nem géppel készítendő kenyérreceptet (a naan is jöhet!), akkor azt leírnád/feltennéd?

    Köszi szépen :)

    VálaszTörlés
  3. Szia Eszter,

    A kepeket egyszeruen MS Photo Editor (vagy Paint)-ben a meret 30%-ara lecsokkentem es ugy feltoltom, ezenkivul nem csinalok vele semmi mast. A szuper gep hiret mar hallottam es latom a szuper receptek sem maradnak el ;)

    Kenyereket illetoen tudom javasolni az oldalamon levo Ciabattat, amely tenyleg eleg kiraly, a http://gergofoz.blogspot.com/2009/01/ciabatta.html cimen erheto el. A tobbi kenyeret megmondom oszinten inkabb gepben keszitem el, mert jobb a karakterisztikaja (pl. kisebb homersekleten sul a kenyer, ugy tudom mindossze 60 fokon). Meg kenyelmesebb is :)

    Naant illetoen van ket javaslatom: vagy elokeresem valahonnan (meg en sem tudom hol van) a regi receptemet, te azt elkeszited es felrakod rola a fotot. Vagy csinalunk valami indiai kajas estet es akkor arra elkeszitem (akkor mar a desszertet is vallalom, az nagyon finom tud lenni).

    Szoval melyik legyen? :)

    Gergo

    VálaszTörlés
  4. Eszter, de ha addig sem birnal szabadulni a gondolattol, hogy naant egyel, itt talaltam egy eleg jo videoreceptet http://www.videojug.com/film/how-to-make-naan-bread. Ha ez elejen 2-3 gerezd szettort fokhagymat hozzaadsz a tesztahoz, attol meg jobb ize lesz.

    VálaszTörlés
  5. Helló, Gergő,

    szuper, köszi szépen a videóreceptet. És Szerinted vajon melyiket fogom választani...? IGEN, kitaláltad, az indiai kajás estét...!!!!

    Rendezzük meg az Első Szingerszgasztro Estet!!! :) Mikor, hol?

    Puszi!
    Eszterkettő

    VálaszTörlés