Hozzávalók:
-60 dkg liszt
-5 dkg élesztő
-4 dl tej
-3 ek. cukor
-25 szem édeske (édesítőszer)
-1 dl olaj
-só
-mazsola
-citromhéj
-kakaó
A hozzávalókat a kakaó kivételével dagasztjuk, akinek van kenyérsütőgépe könnyebben boldogul. A dagasztás után kétfelé választjuk és az egyik felébe kakaót keverünk. Mindkettőt kissé kinyújtjuk, körülbelül egyforma méretre. Ezután egymásra helyezzük őket és együtt nyújtjuk tovább szép vékonyra. Felcsavarjuk, kettévágjuk majd a kivajazott tepsibe helyezzük. 30 percig kelesztjük majd tojással bekenjük. Sütőbe helyezzük, amit nem szükséges előmelegíteni. Jó étvágyat!
(Zsuzsi)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Gratula az elso bejegyzeshez - ez a kalacs nagyon jol nez ki!
VálaszTörlésEz nagyon, de nagyon szép lett!!!
VálaszTörlésEl is mentettem, mert a holland blogomba ilyen jó kis magyar finomságokat keresek. :-)))
Köszi szépen és jó blogozást!
Hmm. Ez a legnyalcsurgatobb recept. Koszi Zsuzsi
VálaszTörlés