2009. február 21., szombat

Kapuvári kalács

Hozzávalók:

-60 dkg liszt
-5 dkg élesztő
-4 dl tej
-3 ek. cukor
-25 szem édeske (édesítőszer)
-1 dl olaj
-só
-mazsola
-citromhéj
-kakaó







A hozzávalókat a kakaó kivételével dagasztjuk, akinek van kenyérsütőgépe könnyebben boldogul. A dagasztás után kétfelé választjuk és az egyik felébe kakaót keverünk. Mindkettőt kissé kinyújtjuk, körülbelül egyforma méretre. Ezután egymásra helyezzük őket és együtt nyújtjuk tovább szép vékonyra. Felcsavarjuk, kettévágjuk majd a kivajazott tepsibe helyezzük. 30 percig kelesztjük majd tojással bekenjük. Sütőbe helyezzük, amit nem szükséges előmelegíteni. Jó étvágyat!
(Zsuzsi)

3 megjegyzés:

  1. Gratula az elso bejegyzeshez - ez a kalacs nagyon jol nez ki!

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon, de nagyon szép lett!!!
    El is mentettem, mert a holland blogomba ilyen jó kis magyar finomságokat keresek. :-)))

    Köszi szépen és jó blogozást!

    VálaszTörlés
  3. Hmm. Ez a legnyalcsurgatobb recept. Koszi Zsuzsi

    VálaszTörlés