Hozzávalók (10 főre)
1000g finomliszt
500g félfogós búzaliszt
70g élesztő
300g burgonya
50g asztali só
500ml langyos víz
500ml 20%-os tejföl
200g vöröshagyma
10g fokhagyma
500g angolszalonna
200g pannónia sajt
1000g finomliszt
500g félfogós búzaliszt
70g élesztő
300g burgonya
50g asztali só
500ml langyos víz
500ml 20%-os tejföl
200g vöröshagyma
10g fokhagyma
500g angolszalonna
200g pannónia sajt
Elkészítés
- A nyers kenyértésztát 10 adagra számolva egy 40x60cm-es, enyhén olajozott vas sütő tepsire helyezzük, majd egyenletes vastagságúra, kb. 1-1,5cm-re nyújtjuk.
- 200C-on elősütjük, időtartama kb. 7-9 perc
- A félig kész pompost kivesszük, tetejére fokhagymás tejfölt kenünk 1-2mm vastagságban, és rászórjuk a darabolt anyagokat: a félfőre vágott vöröshagymát, a kockára vágott húsos angolszalonnát és a durvára reszelt Pannónia sajtot
- A megdíszített pompost visszahelyezzük a kemencébe és a tartókonzol felső részén további 5 percig pirítást végzünk
- Miután a kenyértészta készre sült, valamint a tetejére helyezett anyagok megpirultak, a sütő tepsiről egy vágódeszkára csúsztatva adagokra vágjuk.
Na végre!!! Dettike nem alszik az izgalomtól már hetek óta ezért! Végre megnyugszik....;)
VálaszTörlésEgyébként a töki nem arra utal, hogy nagyon menő, hanem Tök községből származik (bocs, ez számomra nem volt teljesen nyilvánvaló :)).
YESSSS!!!! Vasi család aktiválódott!!! :)
VálaszTörlésViszont ismét egy liszt-szakmai kérdés: mi az, hogy "félfogós" liszt...?
Vasi csalad csak felig aktivalodott - jo lenne, ha teljesen belevetnek magukat. A vedono is megmondta, hogy a blogiras raeros kismamaknak idealis foglalatossag (na jo, lehet azert vaterazni is).
VálaszTörlésA lisztkerdessel kapcsolatban csipobol azt mondanam, hogy kerdezzuk meg az erintettet mit hasznalt. A blog kihelyezett lisztszakertojekent pedig azt valaszolnam, hogy jo lesz a fogos liszt is (ilyen kaphato a boltban), illetve kenyerliszt, esetleg retesliszt. Ami ne legyen, az graham, teljes kiorlesu, durum, rozs, stb.
Üdv a Blogon!
VálaszTörlésNos, igen kényes kérdés ez...Félfogós liszt: fehérkenyér liszt, vagy méginkább kenyér mix liszt névre hallgató termékkel helyettesíthető.
Az elősütési idő az elkészítési javaslatban foglaltak szerint elegendő, a sütési idő kevésnek bizonyult. Figyelni kell a tészta alját és a belsejét nagyon közben.
Minél vékonyabbra nyújtsátok a tésztát.
Dettikém!
VálaszTörlésKlasszikust idézve welcome to you!
Ilyen névvel nem tom, hogy megszólíthatlak-e :))
Bővebb infó a www.tokipompos.hu oldalon.
VálaszTörlés