2009. február 10., kedd

Pórés kukoricasaláta

Az alábbi recept Kata közvetítésével került hozzánk. Mára repertoárdarabbá vált.
Tésztával dúsítva komplett vacsora! Könnyű, gyors, olcsó. Próbáld ki Te is!

Hozzávalók:

40 dkg morzsolt kukorica (mirelit vagy konzerv)
1 kisebb szál póréhagyma
2 nagy alma
2 ek kész majonéz
2 dl kefír vagy joghurt
fél kk só
1 kk méz
1 kk citromlé
fél csokor petrezselyem

A kukoricát felengedjük, lecsöpögtetjük. A pórét megtisztítjuk és vékony karikára, az almát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A majonézt a kefírrel (joghurttal) összekeverjük, megsózzuk, a mézzel és a citromlével ízesítjük, a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük, végül az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk.

1 megjegyzés:

  1. Életem elsö olyan élménye, amikor Kata barátnémat valamilyen kulináris dologgal összefüggésbe hozva látom. Hogy ezt is megértük!!! ;O)

    VálaszTörlés