2010. január 16., szombat

Vaníliakrémmel töltött muffin



A főzősuliban tegnap készült a fenti remekmű. Tésztája olyan, mint a piskóta, íze isteni, és mindez elkészül egy órán belül!

Hozzávalók a tésztához:

3 tojás
15 dkg vaj vagy margarin
17 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
15 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor

a töltelékhez:

0.5 l tej
1-2 evőkanál cukor
1 pudingpor

A pudingot állandó keverés mellett felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezalatt a vajat a cukorral felhabosítjuk (legcélszerűbb gépi habverővel), hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, és mindezt a géppel alaposan összekeverjük . A muffinsütőt olvasztott vajjal kikenjük vagy muffinpapírral kibéleljük. Ebbe teszünk 1 evőkanál tésztát, közepébe bemélyedést csinálunk, 1 teáskanál pudingot majd arra még egy ek. tésztát teszünk. A tésztának nem kell a pudingot befednie, sütés közben úgyis szétterül és helyére kerül a töltelék (én se nagyon akartam elhinni, de tényleg így van). 180 °C-on 20-25 percet sütjük. Fogyaszthatjuk magában vagy valamilyen édes szósszal (a képen eperszósszal leöntve láthatjátok).
Posted by Picasa

1 megjegyzés:

  1. Nagyon beindultatok meg a blog is!!! A máglyarakást is megcsináltam, isteni lett - dióval, almával, mákkal!!! Nagy sikere volt!

    VálaszTörlés