2010. január 27., szerda

Fetás-fokhagymás mártogatós

Kedvenc partikajáim egyike. Nagyon egyszerű, de már jópáran kérték a receptjét, tehát íme. Külön szeretettel ajánlom Tibinek :)

Hozzávalók:
20 dkg feta
3-4 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
bors

Elkészítés: A fetát villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölhöz. Ehhez a recepthez tapasztalataim szerint jobb krémesebb állagú sajtot választani, a "krémfehérsajt" pl. kiváló hozzá. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet, ízlés szerint frissen őrölt borssal ízesítjük. Mártogatnivalóként csíkokra vágott sárgarépát, kalif paprikát, szárzellert, uborkát vagy ujjnyi széles darabokra vágott és sütőben néhány perc alatt átpirított tortillát kínálunk hozzá.

1 megjegyzés:

  1. Eszterkém, az az érzésem, hogy ha lehet, a fetát is fetával ennéd :). Mondjuk mi is szeretjük, szó se róla. Anyósom Görögországból hozta az alábbi szendvicskrém receptet (szerintem Neked való): végy fetát, keverd el olivaolajjal és zúzott fokhagymával. Fokhagyma helyett lehet beletenni zöldfűszereket is. Nagyon egyszerű, nagyon finom! Pussz

    VálaszTörlés