2009. január 20., kedd

Sütőtökleves


Igazi téli recept. Végy egy sütőtököt, hámozd meg, kockázd fel, majd főzd meg - hamar megfő! Turmixold össze, majd higítsd tejjel vagy tejszínnel. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.

A Zarka tanyán Marica készített ilyet tavaly, akkor kaptunk mi is rá. Könnyű, gyors, irtó finom!

7 megjegyzés:

  1. Eszterkém,

    gratulálok a recepthez és különösen a képhez, ez abszolúte profi ételfotó, és gyönyörű a tejszínes (?) díszítés is!!! :) Szuper, hogy ez a leves lejegyződött!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Eszter!

    Köszönöm a bíztató sorokat. Időnként az az érzésem, hogy ez a blog azért van, hogy mi ketten remekül szórakozzunk :))
    Hátha azért más is olvassa a sorainkat!
    Egyébként tejszínnel készült a díszítés, fecskendővel nyomtam a tetejére. Mondta Balázs, hogy tuti drogosnak néznke, ha megtalálják a fecsit a szemetesben :)

    VálaszTörlés
  3. Eszterek - ez nem igaz, mar en is itt blogolok es figyelek mi tortenik. En nagy jovot altok a dologban, csak turelem...es egy kis marketing. Pl. valami jatekra nem gondoltatok, amivel az ehes tomegeket meg lehetne mozgatni?

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom... mondjuk Eszter I. mondta tegnap, hogy már többek kértek szerkesztési jogosultságot a bloghoz, csak a kezdeti adminisztratív küzdés egyelőre felülkerekedett...

    Milyen játékra gondolsz - írjunk ki versenyt "partyfood" kategóriában, aztán egy orbitális jó bulinmindenki kajáját benyomjuk, és a három legjobbat díjazzuk...? Vagy mifélére gondoltál? Mert az ötlet amúgy nem rossz...

    VálaszTörlés
  5. Tobb dologgal lehetne megtamadni a tomegeket:

    1) Amit te is javasolsz: legkozelebbi bulira csak olyan eteleket lehet hozni, melyeknek fent van a receptje a honlapon. Utana pedig lehet szavazni, hogy kinek melyik izlett a legjobban

    2) Aki egy honap alatt a legtobb receptet feltolti (keppel, stb.) vmi nyeremenyt kap. En pl. fel tudok ajanlani erre a celra egy hazilag sutott panettonet.

    Az is lehet, hogy eloszor felturbositjuk a kinalatot (lasd 2-es lepes), majd egy honap mulva meglepjuk az egyest. Ti mit gondoltok, illetve egyeb mozgositasi javaslat?

    Az adminisztrativ akadaly szerintem nem lebecsulendo, de ha vki nem akar az alapfoku webszerkesztesbe se beleszagolni, csak kuldje at a receptet, fotokat es valamelyikonk felrakna. Ezt mar eleg nehez lenne kimagyarazni, h mirt nem tudja megtenni, mert emailezni es fotozni mindenki tud.

    DE: van itt egy szavazas gadget is valahol elrejtve, ha a tomegek olvassak az oldalt vmi velemenyt meg talan ki is lehetne csikarni beloluk (bar mivel eleg nagy a tehetetlensegi ero, ez sem konnyu).

    VálaszTörlés
  6. Nekem a leveshez lenne hozzászólásom:Én curryt és fahéjat is teszek bele és az elején a tököt vajon piritott hagymára teszem rá.

    VálaszTörlés
  7. Jól hangzik! Legközelebb kipróbáljuk így is :)))

    VálaszTörlés